• Novinky

            • Európska únia, jej budúcnosť a pohľad mladých ľudí

            •    Dňa 16.5.2022 sa na našej škole uskutočnilo stretnutie našich študentov so štátnym tajomníkom Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Martinom Klusom a štátnym tajomníkom Ministerstva pre európske záležitosti Írska Thomasom Byrnom. Témou diskusie v anglickom jazyku bola Európska únia, jej budúcnosť a pohľad mladých ľudí – čo sú ich priority, čo by na nej zmenili a čo ich vôbec o EÚ zaujíma. Naši študenti a hostia sa nevyhýbali ani pálčivým otázkam spojenými s aktuálnym dianím a úlohou Európskej únie v súčasnej kríze. 

              Ďakujeme za príjemné a podnetné stretnutie.

            • Víťazstvo v krajskom kole v basketbale

            •   Družstvo dievčat v zložení Nikolová Sofia, Matt Tina, Sochová Nina, Hlaváčová Nataša, Takáčová Linda, Toševová Bibiana, Monosiová Silvia, Betková Galina a Sulová Lesana reprezentujúce našu školu na majstrovstvách stredných škôl v basketbale získalo prvé miesto v krajskom kole a postup na celoslovenské majstrovstvá. 

                  DIevčatám  gratulujeme a držíme palce v ďalších bojoch pod košmi.

            • Úspech v Olympiáde ľudských práv

            • Úspech študentov našej školy v Olympiáde ľudských práv:

               Mário Čápek - SpB a Andrej Meszároš - IV. NB  v krajskom kole postúpili po vedomostnom teste do užšieho finále a odtiaľ, po obhajobe ústnych téz, do celoslovenského kola Olympiády ľudských práv, nad ktorým prevzala záštitu prezidentka SR.

              Celoslovenské kolo OĽP: Po prvom kole, obhajoba vylosovaných téz sa umiestnil A. Meszároš na prvom mieste vo svojej  skupine a postúpil do TOP 12 finalistov. Vo finále skončil na 9. mieste. V samostatnej súťaží esejí o ĽP sa umiestnil na prvom mieste vo svojej kategórii a získal plné štipendium na 1 semester na VŠ:  Bratislavskej medzinárodnej škole liberálnych štúdií.

              Ďakujeme za reprezentáciu školy a blahoželáme.

            • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN

            • Úspechy v krajskom kole súťaže Hviezdoslavov Kubín

              Srdečne blahoželáme našim žiačkam Kristíne Bendzákovej (TB) a Saši Rybaničovej (KA), ktoré získali vo veľkej konkurencii 3. miesto v prednese poézie a prózy v súťaži Bratislavské metamorfózy (krajské kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín).

              Zároveň ďakujeme za reprezentáciu školy a pekné umiestnenia v okresných kolách Ladislavovi Šipekymu (TB), Laure Ocilkovej (IV.AA) a Paulíne Knížatovej (OkB).

              Na budúci rok opäť Dorecitovania, priatelia... 😊

            • Výnimočný úspech našej študentky

            • Juliana Čudrnáková, študentka SxB nášho gymnázia  je mimoriadne výtvarne nadaná. Využila svoj talent,  spojila umenie paleoartu s vedomosťami z biológie, paleontológie i fyziky a vytvorila obrazovú rekonštrukciu vyhynutého živočícha leva jaskynného. Svoj postup spracovala do odbornej práce SOČ s názvom Obrazová rekonštrukcia leva jaskynného, s ktorou na krajskej prehliadke získala 3. miesto.

              Jej práca však zaujala aj odborníkov Katedry geológie a paleontológie Univerzity Komenského v Bratislave. Ponúkli jej, aby si pripravila nový príspevok aj s posterom na Študentskú vedeckú konferenciu. Konferencia, na ktorej sa zúčastnila takmer tisícka prispievateľov sa konala  27. 4. 2022. Prednáška našej študentky, stredoškoláčky Juliany na tému  Lev jaskynný – pokus o vedeckú obrazovú rekonštrukciu získala  najvyššie ocenenie Cenu rektora Univerzity Komenského v Bratislave.

                Úspešnej študentke Juliane k takémuto mimoriadnemu oceneniu  srdečne blahoželáme a ďakujeme za  významnú reprezentáciu našej školy.

              A. Dorčáková a Ľ. Petratúrová, koordinátor SOČ