• Novinky

            • Celoslovenské finálové kolo projektu Návraty poézie o cenu Andreja Sládkoviča

            • V piatok, 14. októbra, sa v krásnych priestoroch v Cikkerovej sieni v Banskej Bystrici uskutočnil 12 . ročník recitačnej súťaže Návraty poézie o cenu Andreja Sládkoviča. Súťažiaci spolu s porotou, organizátormi a podporovateľmi zažili veľmi príjemné popoludnie plné poézie a silných slov. Práve básne sú jedna z možností, kde si človek môže nájsť odpovede aj v náročnejších životných etapách.

              Tento výnimočný projekt vydavateľstvo STAR Production organizuje už dvanásť rokov, súťaž oslovila recitátorov z celého Slovenska

              Porota zasadala v zložení: predsedníčka poroty Daniela Hroncová Faklová autorka literatúry faktu, prozaička, rozhlasová dramatička a publicistka,  za mesto Banská Bystrica Monika Pastuchová,  historik a publicista Vladimír Sklenka, básnik a rozhlasový redaktor Marcel Páleš , básnik Marcel Perecár,  výtvarníčka a spisovateľka Anna Drevická, poslankyňa mesta Banská Bystrica Erika Kárová, majiteľka a zástupkyňa Súkromného banskobystrického gymnázia Martina Murgašová, literárna vedkyňa Nina Kollárová.

              Vo finále celoslovenského kola sa náš žiak, Rastislav Čerevka (PB), v kategórii starší žiaci umiestnil na krásnom 2. mieste. Srdečne blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov.

            • Biela pastelka - poďakovanie

            •    Dňa 23. septembra 2022 sa študenti našej školy opäť zapojili do charitatívnej zbierky Biela pastelka, ktorá je určená na pomoc nevidiacim a slabozrakým. Dobrovoľníkom z našej školy sa podarilo vyzbierať 1085,45 eur.

                     Všetkým zo srdca ďakujeme