• Novinky

            • Gymbilba Racing Team

            • ​​Víťazstvo Gymbilba Racing Team-u na pretekoch Greenpower Slovensko II

               

              Gymbilba Racing Team sa 11.6.2022 zúčastnil pretekov Greenpower Slovensko II (celoslovenské preteky SOŠ a Gymnázií v rámci projektu Greenpower Slovensko) na elektrickej formule, kde sa umiestnil na 1. mieste v kategórii F24.

              Gymbilba Racing Team vznikol už začiatkom šk. roka 2021/2022, kedy sa zapojil do projektu Greenpower Slovensko. Hlavnou úlohou projektu však nebolo len samotné zostrojenie formule, ale aj vytvorenie tímu, jeho následne manažovanie, vytvorenie webstránky, zháňanie sponzorov a jazdcov, návrh a výroba karosérie, vytvorenie lakovania a testovania na pretekárskom okruhu. Bol to zdĺhavý a náročný projekt, ktorý nám trval takmer celý školský rok. Boli sme si vedomí aj silnej konkurencie odborne zameraných stredných škôl po celom Slovensku, no ani to nás neodradilo od podávania maximálneho výkonu či už v garáži alebo na samotných pretekoch. Všetko sme však zvládli bez väčších problémov, a tak sme uspeli v ťažkej konkurencii a dosiahli vytúžené víťazstvo. Víťazstvo, ktoré nám ukázalo, že každá tvrdá a neoblomná práca sa dá s trochou podpory pretaviť vo vytúžený úspech.

              Ako som spomínal, bez podpory a pomoci by to nešlo. Ďakujeme preto všetkým našim sponzorom: Gymnázium Bilíkova, GreenWay Infrastructure, Slovakiaring (špeciálne pánovi Simonovi Krasňanskému), RegEnergy.sk a Greenpower Slovensko, vďaka ktorým sme dostali šancu sa zapojiť do tohto projektu a dosiahnuť takýto výsledok.

              Veľká vďaka patrí samozrejme aj všetkým členom tímu* a pánovi Pavlovi Tedlovi.

              *Adam Weisenpacher, Kristián Nemček, Matej Smilka, Matúš Hromek, Eliška Melicherčíková, Diana Stupavská, Matúš Antálek, Sebastián Karkus, Richard Horský, Samuel Kováč, Šimon Belošovič, Lucia Puškárová, Dominik Melicherčík, Michal Vízner, Šimon Požgay

               

               

               

            • ERASMUS na Bilíčke

            • Bilíčka vstupuje od júna 2022 do projektu Erasmus+

              Tento školský rok sme získali akreditáciu na projekty Erasmus+ 2022 – 2027 a od júna rozbiehame prvú sériu aktivít, spojenú s týmto projektom. Na roky 2022 – 2024 máme naplánovaný projekt „BE YOU!“, ktorý sa zaoberá životným štýlom a názormi mladých ľudí v EU, na ktorom budeme spolupracovať s partnerskými školami Loviisa Gymnasium (FIN), Gladsaxe Gymnasium (DK) a Sierra Nevada Secondary School (ESP). Počas týchto 2 rokov študenti našej školy navštívia v rámci mobilít partnerské školy a naopak – budú hosťovať študentov zo zahraničia. Je to jedinečná a skvelá príležitosť spoznať nových mladých ľudí, atraktívne krajiny, najmodernejšie školské systémy, komunikovať v cudzom jazyku a podieľať sa na zaujímavých projektových aktivitách.

              V novembri bude ako prvá naša škola počas jedného týždňa hosťovať našich projektových partnerov a hneď v apríli vycestuje prvá skupina do Fínska do mestečka Loviisa. Nasledujúci školský rok pocestujú naši študenti do dánskej Kodane a španielskej Sierra Nevady.

              Ani naši učitelia nezostanú skrátka. Od septembra do júna budú mať možnosť štyria z nich navštíviť (nielen) partnerské školy v zahraničí v rámci tzv. „job shadowing“ a nabrať tak množstvo inšpirácií v popredných školských systémoch na svete, pre svoju prácu na našej škole.

              Všetky návštevy a aktivity sú hradené z grantu projektu Erasmus+.

            • DoFe na Bilíčke

            • Dofáci z Bilíčky na zlatej a striebornej expedícii

              V dňoch 29.5. – 31.5.2022 sa zlatí a strieborní dofáci z našej školy zúčastnili dobrodružnej expedície, ktorá je súčasťou programu DofE – Ceny vojvodu z Edinburghu. Expedíciu absolvovali v kopcoch Malých Karpát, Myjavskej a Brezovskej pahorkatiny. Kvôli nízkemu počtu sa spojili s dofákmi z myjavského gymnázia, s ktorými spoločne za 2,5 dňa:

              • Najazdili na bicykloch cca 100 km v horskom teréne
              • Nastúpali takmer 1500 výškových metrov
              • Navštívili mohylu na Bradle, obec Košariská – rodisko Mr.R.Štefánika, vrchol Klenová, dobrovodský kras a okolie Chtelnice
              • Ale hlavne dokázali, že sa dokážu o seba postarať a prežiť v prírode bez vonkajšej pomoci, orientovať sa v teréne a občas si siahnuť na dno a prekročiť svoje limity vystúpením z komfortnej zóny

              Všetkým zúčastneným študentom patrí vďaka za ich aktívnu účasť a výkony. Program DofE naozaj prispieva k pozitívnej zmene mladých ľudí. Veríme, že v septembri sa rady dofákov z Bilíčky opäť rozšíria.