• Novinky

            • Strašidelné čítanie

            • V piatok 27.10. naša školská knižnica privítala každého nadšeného čitateľa či zvedavca :) Počas prvých štyroch vyučovacích hodín sme pre prímy a sekundy pripravili strašidelné čítanie a cez prestávky bola knižnica otvorená pre všetkých, ktorí sa nebáli do nej vstúpiť a ponoriť sa do sveta kníh a fantázie. Naša vynovená školská knižnica sa tak pripojila k tradičným halloweenskym oslavám na Bilíčke.

            • Bilíčkárske Imatrikulácie

            • Študentský parlament spoločne so študentami zo sexty, 3-ročníkov bilingválneho štúdia a 2. C pripravili pre študentov prvých ročníkov a kvínt imatrikulácie na privítanie do rádu Biličkárov.

              Pre študentov boli pripravené rôzne vtipné úlohy, aby sme sa spoločne zabavili a spoznali. Jednou z nich bolo pripraviť krátky program ako trieda, čo všetky triedy zvládli na jednotku.

              Už teraz sa tešíme na budúci rok.

            • Svet médií

            • Naši študenti na multimediálnej prednáške Svet médií

              Projektom Svet médií sme si dali za úlohu poukázať na dôležitosť zvyšovania mediálnej gramotnosti a kritického myslenia u mladých ľudí, ktorí sú v dnešnej dobe doslova obkľúčení množstvom informácií z každej strany.
              23. 10. sa žiaci prvých a druhých tried zúčastnili 1. časti tohto úspešného projektu mediálneho vzdelávania. Filmový kritik Peter Konečný si prítomných získal naozaj dynamickým a živým pohľadom do dejín kinematografie a sveta reklamy.

              Projekt má už 5 častí a my sme radi, že v ňom budeme s našimi študentmi pravidelne pokračovať.
               

            • Jazykové certifikáty - Deutsches Sprachdiplom I

            • 17. októbra 2023 sa stala aula školy svedkom ďalšej významnej udalosti - odovzdávali sa tu medzinárodne uznávané jazykové certifikáty Deutsches Sprachdiplom I. Podujatia sa zúčastnil p. riaditeľ za prítomnosti nemeckých hostí, ktorými boli kultúrny a tlačový atašé Stefan Kruschke a hlavný koordinátor DSD na Slovensku Christoph Henßen. Obaja vo svojich prejavoch ocenili úsilie našich žiakov a povzbudili ich do ďalšej práce na ceste k jazykovej úrovni C1.

              S tanečným vystupením sa predstavili Emma Grigerová, Tamara Valachovičová.
              Na klavíri zahrala Zuzana Rybárová.

              Akcia bola zaujímavá a všetkým držiteľom diplomov srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov v ďalšom štúdiu.

            • Turistický kurz

            • Druhý septembrový týždeň sa študenti prvého ročníka bilingválneho anglického štúdia zúčastnili turistického kurzu v Západných Tatrách. Počas štvordňového pobytu v malebnej oravskej dedinke Zuberec žiaci absolvovali turistickú vychádzku na novovybudovanú miestnu rozhľadňu a turistickú vychádzku do Múzea Oravskej dediny. Najväčšou výzvou boli Roháčske plesá, turistická túra označovaná ako stredne ťažká. Niektorí ju zvládli ľahko, iní sa trošku „potrápili“. Ale všetci boli šťastní a plní zážitkov z nádherných Tatranských scenérií. Návšteva Tatralandie bola sladkou odmenou!

            • Projekt hodnotovej orientácie

            • Aj tento školský rok pokračujeme v Projekte hodnotovej orientácie, ktorého cieľom je rozvíjať prosociálne správanie, spolupatričnosť a priblížiť študentom dobrovoľníctvo a jeho možnosti v dnešnej spoločnosti. V rámci tohto projektu naši študenti navštevujú komunitné Centrum rodiny v Dúbravke, kde sa venujú rôznym aktivitám v areáli centra a pomáhajú aj pri práci s rôznymi komunitami. Počas prvého týždňa študenti pripravovali program pre dôchodcov vo forme spoločenských hier a hudobného vystúpenia, za čo im ďakujeme.

            • Septembrový turistický kurz

            • Náš prvý tohtoročný výlet zo školského prostredia do prírody. S 1.NA a 1.NB sme sa vybrali do krásneho prostredia Roháčov, do Zuberca. Prvý deň po dlhej ceste sme navštívili neďalekú vyhliadku. Ďalší deň sme si dali dlhšiu prechádzku do skanzenu a Brestovskej jaskyne. Kvôli dažďu sme ale ostali iba v jaskyni, ktorá bola ako prvá sprístupnená pre Oravu a bola zaujímavá svojim hydrologickým systémom. Tretí deň sme sa vybrali na dlhšiu turistiku k roháčskym plesám , ktoré sú vo výške 1719 mnm  cez Roháčsky vodopád. Na štvrtý deň sme ešte stihli zregenerovať v Tatralandii a vlakom sme sa vrátili naspäť do BA. Myslím že sa všetkým páčilo a okrem spoznávania prostredia a kultúry sa žiaci mohli viacej spoznať a zblížiť.