• Novinky

            • VYSOKOŠKOLÁKMI na Mikuláša

            • Študenti spoločensko-vedného seminára navštívili na Mikuláša vysokú školu sociálnych vied: BISLA v Bratislave.

              Zažili akademickú atmosféru seminárov s rektorom vysokej školy, politológom Doc. Samuelom Abrahámom PhD. a politologičkou a sociologičkou Mgr. Dagmar Kusou PhD.

            • Zapojme sa do zbierky

            • Blížia sa Vianoce a naša škola sa aj v tomto roku zapojí do zbierky trvanlivých potravín a drogérie organizovanej Centrom rodiny v Dúbravke.

              Trvanlivé potraviny a drogériu môžete priniesť každý deň počas veľkej prestávky do vestibulu školy od 4. - 20. decembra.

              Zbierka je určená pre sociálne slabších občanov a rodiny v Dúbravke a okolí.

              Ďakujeme za každý príspevok.

            • Jazykový pobyt v Španielsku

            • V októbri naši druháci spolu s p. učiteľkou Silviou Czafikovou absolvovali jazykový pobyt v španielskom Alicante.

              Kurz v jazykovej škole so španielskou učiteľkou Anou bol plný interaktívnych aktivít nielen v učebniach, ale aj v uliciach mesta či v múzeách. Okrem školy si žiaci precvičili svoje jazykové schopnosti aj v hostiteľských rodinách, kde mohli okúsiť hispánsku kultúru na vlastnej koži.

              Neprišli sme sa však iba učiť! Vyšli sme na hradný kopec a z Castillo de Santa Bárbara sme si pozreli výhľad na celé mesto. Navštívili sme Museo Taurino - múzeum toreádorstva a dozvedeli sa zaujímavosti o histórii býčích zápasov. Videli sme archeologické múzeum a múzeum Hogueras, kde sme sa zoznámili s lokálnym sviatkom "hogeras de San Juan”. Pri každodenných prechádzkach mestom sme ochutnali miestne špeciality – churros con chocolate či Paellu a nevynechali sme ani pláž. Porovnali sme more a piesok rovno na dvoch - mestskej pláži Postiguet aj o niečo vzdialenejšej San Juan. 

              Naši Biličkári si z Alicante odniesli okrem certifikátu o absolvovaní jazykového kurzu aj množstvo zážitkov a nezabudnuteľných spomienok.