• Novinky

            • Úspech našich študentov v okresnom kole matematickej olympiády

            • Veľmi nás teší úspech našich študentov v okresnom kole matematickej olympiády, ktorí získali nasledovné umiestnenie:
              Martin Krajčovič, 2. miesto v kategórii Z8
              Peter Straka, 2. miesto v kategórii Z 8
              Lujza Šrámková, 2. miesto v kategórii Z7
              Richard Tkáč, 3. miesto v kategórii Z6

              Veronika Duchajová, 1. miesto v kategórii Z9

              Srdečne blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov.

            • Úspech v biologickej olympiáde

            • Naši študenti dosiahli významný úspech v krajskom kole online Biologickej olympiády: 

               Kategória A, teoreticko-praktická časť:

               1. miesto Hubeková Emma, V.NA 

               Kategória A, projektová časť:

               1. miesto Rippa Matúš, Sp.B

               Obaja úspešní riešitelia projektovej a teoreticko-praktickej časti postupujú do celoslovenského kola Biologickej olympiády. 

              Srdečne gratulujeme úspešným riešiteľom a prajeme veľa ďalších úspechov.
              PK BIOLÓGIE

            • Úspech našich študentov v krajskom kole SOČ

            • Dobrý deň!

              V dňoch 24.až 26. 3. 2021 sa konala krajská prehliadka stredoškolskej odbornej činnosti  Bratislavského kraja.  Našu školu reprezentovali študenti:

              Galina Betková  IV.NB - Chemická analýza štruktúry trabekulárnej kosti u stredovekých žien - Odbor 03: Chémia a potravinárstvo

              Lenka Biskupičová  SpB, Patrik Habán V.NB - Kombucha - elixír zdravia?Odbor 03: Chémia a potravinárstvo

              Stanislava Javrová IV.NB - Zmena trabekulárnej kostnej stavby u stredovekej ženskej populácie  Odbor 04: Biológia

              Juraj Hutník OkA - Atorvastatín a jeho vplyv na ľudské bunky melanómu pri mierne kyslom pH -            Odbor 06: Zdravotníctvo a farmakológia

              Adam Osuský OkA -  Detekcia rúšok - Odbor 11:  Informatika

              Martina Špačková - SpB Úteky z neslobody - Odbor 13: História, filozofia, právne vedy

               

              Veľmi nás teší, že do celoštátneho kola postúpili študenti Galina Betková, Lenka Biskupičová , Patrik Habán, Stanislava Javrová a Adam Osuský.

              Ďakujeme všetkým študentom za zapojenie do SOČ a reprezentáciu školy,  dúfame, že inšpirovali mladších spolužiakov.

              Postupujúcim prajeme veľa šťastia v celoštátnom kole.

              Petraturová, koordinátor SOČ

            • Olympiáda v anglickom jazyku- okresné kolo

            •  

              Dňa 13.1.2020 sa uskutočnilo online okresné kolo OAJ, kde sa Veronika Duchajová, kvarta B a Juliane Gerbel, V.NA umiestnili na 1. mieste a spolu s Jakubom Bagom, IV.AA  postupujú do krajského kola.

              Jakub Poturnaj, kvinta B a Katarína Ružičková, V.NA sa stali úspešnými riešiteľmi a získali 2.miesto.

                                          Srdečne gratulujeme a víťazom prajeme veľa úspechov v nasledujúcich kolách súťaže.

               

            • Úspech našej študentky v literárnej súťaži

            • Srdečne blahoželáme Karolíne Kollárovej z V.NB k získaniu 1. miesta v literárnej súťaži Opportunity Award 2020  na tému: Ženy - príležitosť pre IT (vyhlásenej spoločnosťou Ditec, a.s. v spolupráci s občianskym združením AJ Ty v IT a občianskym združením APEL).

              Sme radi, že aj v týchto časoch, keď vyučovanie nefunguje v bežnom režime, sa zapojila do mimoškolskej činnosti a reprezentovala dobré meno našej školy.

            • Európska noc výskumníkov 2020

            • Milí študenti,

              v piatok 27.11.2020 sa napriek súčasnej situácii sa uskutoční tradičné podujatie Európska noc výskumníkov 2020 online formou. Bližšie informácie nájdete na stránke https://www.nocvyskumnikov.sk/.

            • Informácie pre rodičov a žiakov

            • Aktualizujeme informácie k opatreniam MŠVVaŠ SR, ktoré sú uvedené v „Manuáli pre stredné školy k úprave organizácie a podmienok výchovy a vzdelávania v stredných školách pre školský rok 2020/2021“ zverejnenom na stránke MŠVVaŠ SR https://www.minedu.sk/stredne-skoly-aktualizovane-1692020/.  

              Vstup do školy a komunikácia so školou 

              Vstup cudzím osobám do priestorov školy je možný len s výnimkou potvrdenou riaditeľom školy a čestným prehlásením o bezinfekčnosti danej osoby Vyhlasenie_navstevnika_skoly_o_bezinfekcnosti.docx. Pod cudzou osobu sa rozumie akákoľvek iná osoba okrem zamestnanca školy, žiaka a osôb definovaných v dokumente. 

              Na komunikáciu externých osôb so školou odporúčame využívať distančný spôsob komunikácie (písomný, maily a pod.), prezenčný spôsob komunikácie je možný len so súhlasom riaditeľa školy za vyššie uvedených podmienok.

              Zákonný zástupca

              Zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do  školy a pri odchode žiaka zo školy (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk v zmysle aktuálnych opatrení ÚVZ SR).

               Zabezpečí pre svoje dieťa každý deň minimálne dve rúška (náhradné, musí mať pri sebe v prípade potreby) a papierové jednorazové vreckovky.

              Predkladá po každom prerušení dochádzky žiaka do strednej školy v trvaní viac ako tri po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) písomné vyhlásenie o bezinfekčnosti o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia. vyhlasenie_zakonneho_zastupcu.docx

              Pri prerušení viac ako 5 pracovných dní (víkendy a sviatky sa nezapočítavajú) z dôvodu akéhokoľvek ochorenia predkladá potvrdenie o chorobe vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast.

              V prípade, že má u svojho dieťaťa podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je žiakovi prerušená dochádzka do školy.




            • Verejná zbierka „Biela pastelka“

            • V piatok 18.9.2020 sa na našom gymnáziu uskutoční verejná zbierka určená na pomoc ľuďom so zrakovým postihnutím. Prispieť môžete u dobrovoľníkov z našej školy, ktorí budú počas každej prestávky vo vestibule budovy gymnázia alebo na prízemí budovy základnej školy. Vyzbierané prostriedky budú odovzdané Únii nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Je dôležité aby sme aj v tejto pohnutej dobe nezabúdali na ľudí okolo nás, ktorí potrebujú našu pomoc.

              Úprimne ďakujeme.

              https://bielapastelka.sk/

            • Začíname nový školský rok

            • Vážení rodičia, milí študenti,

              Obraciam sa na Vás v súvislosti so začiatkom nového školského roka.  Našim hlavným cieľom v týchto dňoch bolo  pripraviť všetko tak, aby sa na škole nielen spustilo pravidelné vyučovanie, ale sa aj  udržalo počas najbližších týždňov a mesiacov.  Na to, aby sa nám to podarilo, potrebujeme Vašu pomoc. Prosíme Vás preto, aby ste sa spolu s nami riadili pokynmi zodpovedných inštitúcií a v prípade pobytu v zahraničí v posledných dvoch týždňoch zvážili odloženie nástupu vášho dieťaťa do školy po dobu 14 dní od návratu.  Žiaci spolu so zamestnancami školy tvoria viac ako tisícdvesto člennú skupinu, preto je naozaj dôležitý zodpovedný prístup každého jedného z nás. Uvádzame v nasledujúcich riadkoch podmienky pre vstup do školy vydané MŠVVaŠ SR:

              Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov školy.

              Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať všeobecného lekára pre deti a dorast. V prípade, že zdravotný stav nevyžaduje komunikáciu s lekárom, pri opätovnom nástupe žiaka do školy sa žiak preukáže prehlásením o bezinfekčnosti podpísaným zákonným zástupcom/plnoletým žiakom.

              Všetky uvedené tlačivá nájdete na stránke školy v časti PRE RODIČOV A ŽIAKOV-Tlačivá/potvrdenia. Dôležité informácie budeme aktuálne zverejňovať na stránke školy a prostredníctvom portálu EDUPAGE. 

              Vážení rodičia, milí študenti, nachádzame sa v zložitom období, ale verím, že to spolu s pomocou vzájomnej spolupráce, trpezlivosti  a zodpovednosti zvládneme a čoskoro sa vrátime vo svojich životoch, v práci či štúdiu do dnes tak vzácnej normálnej každodennosti.

               Daniel Kasala, riaditeľ školy

            • Začiatok školského roka - nástup do školy - školská jedáleň

            • Vážení rodičia, milí žiaci, 

              z dôvodu sprísnených hygienických opatrení vás žiadame dodržať nasledujúci harmonogram nástupu do školy 2.9. 2020:

              Vchod do bloku D (vedľajšia budova ZŠ):

              8,00 hod. - prímy a prvý ročník 4-ročného štúdia

              8,15  hod. -prvý ročník bilingválneho štúdia

              8,30 hod. - sekundy až kvarty

              Vchod do hlavnej budovy:

              8,00 hod. - kvinty až oktávy

              8,15 hod. - druhý ročník

              8,30 hod. - tretí ročník

              8,45 hod. - štvrtý a piaty ročník

               

              Je dôležité dodržať stanovené časy a nezhromažďovať sa pred budovou školy. V prílohe tejto správy je priložený Zdravotný dotazník a vyhlásenie zákonného zástupcu žiaka alebo plnoletého žiaka, ktorý je potrebné vytlačiť, vyplniť a priniesť pri nástupe (odovzdať triednemu učiteľovi) .

              Vstup do školy je povolený len s rúškom.

              vyhlasenie.docx

              UPOZORNENIE - Z organizačných dôvodov bude jedáleň v prevádzke až od 7.9.2020.

            • Komisionálne skúšky - harmonogram

            • Utorok 25.8.

              8,00 – Slovenský jazyk a literatúra

              9,30 – Občianska náuka

              11,00 – Informatika

               

              Streda 26.8.

              8,00 – Dejepis

              9,30 – Matematika

              11,00 –Fyzika

               

              Štvrtok 27.8.

              8,00 – Nemecký jazyk

              9,30 – Anglický jazyk

              11,00 – Biológia

               

              Piatok 28.8.

              8,00 – Chémia

              9,30 – Geografia

               

              Komisionálne skúšky budú prebiehať v zborovni školy. Upozorňujeme žiakov na povinnosť nosiť rúško v priestoroch školy. 

            • Informácia pre uchádzačov o štúdium

            • Uchádzačom o 5-ročné slovensko-anglické bilingválne štúdium5-ročné slovensko-nemecké bilingválne štúdium a 4-ročné štúdium oznamujeme, že ku dňu 5.6.2020 sú miesta na prijatie obsadené.

              Mgr.Daniel Kasala, riaditeľ školy

            • Výsledky prijímacích skúšok pre bilingválne štúdium

            • Vážení uchádzači,

                v časti PRE UCHÁDZAČOV-PRIJÍMACIE SKÚŠKY sme zverejnili výsledky prijímacích skúšok na 5 - ročné  bilingválne štúdium (slovensko-anglické a slovensko-nemecké) pre triedy otvárané v šk. roku 2020/2021.  Výsledky prijímacieho konania na 4 - ročné štúdium zverejníme do 26. mája 2020.