• Novinky

            • GEOGRAFICKÁ OLYMPIÁDA 2019/2020

            • V utorok 3.12.2019 sa uskutočnilo školské kolo geografickej olympiády, kde súťažili naši študenti prím až kvárt. Súťažilo sa v dvoch kategóriách a celkovo sa zapojilo 25 študentov. V kategórii F spomedzi pätnástich študentov sa na prvých troch miestach umiestnili (od najvyššej pozície): 1. Michael Šimkovič (S.A), 2. Šimon Barančok (P.B), 3. Martin Krajčovič (S.A). V kategórii E, kde súťažili študenti tercii a kvárt sa na prvých troch miestach umiestnili: 1. Milan Gál (T.B), 2. Kristián Behún (K.A), 3. Filip Gröne (T.B). Všetkým výhercom gratulujeme a držíme päste na okresnom kole.

            • Olympiáda v nemeckom jazyku

            • V stredu 20.11.2019 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo Olympiády v NJ. Tento rok ONJ slávi jubilejné 30.výročie. Študenti predviedli zručnosť v písomnom a ústnom prejave. Všetkým gratulujeme a držíme im palce  pri reprezentácii našej školy v okresom a krajskom kole. Bližšie informácie o umiestnení v jednotlivých kategóriách nájdete na stránke školy v sekcii predmety.

               

            • Deň otvorených dverí

            • Dňa 11.12.2019 sa v našej škole uskutoční "Deň otvorených dverí" v čase od 10,00 do 13.00 hod. Ak sa chcete dozvedieť viac a vidieť na vlastné oči priestory gymnázia (špecializované laboratóriá,  triedy s interaktívnu technikou, hudobné štúdio, telovýchovné priestory atď.), zúčastniť sa otvorených hodín, neváhajte a príďte nás navštíviť.

              Tešíme sa na Vás :)

            • ZASPOMÍNALI SME NA NEŽNÚ...

            • Zaspomínali sme na NEŽNÚ...

              Tak ako v celej spoločnosti, aj v našej škole sme si pripomenuli 30.výročie Nežnej revolúcie. 17.november bol deň, keď sa začal rúcať nedemokratický, autoritatívny režim vo vtedajšom Československu a najmä udalosti, ktoré nastali v ďalších dňoch, priniesli našej spoločnosti slobodu (v najširšom slova zmysle), demokraciu a dôstojné miesto medzi európskymi národmi. Nasledujúce roky nám otvorili cestu do demokratickej Európy, do jej demokratických štruktúr. Otvorila sa cesta k možnostiam slobodného cestovania, štúdia, k slobodnému výberu spôsobu života. Aby sme my starší nezabudli a vy mladší ste si slobodu vážili, je treba si aj takéto udalosti pripomínať. Pripomenuli sme si ich plagátmi na chodbách školy, ktoré evokujú atmosféru „tých“ dní. Prebehol Filmový večer – Nežná 30 – premietal sa film Občiansky preukaz. Nasledujúci deň bola debata – November 89 – s bývalými študentami našej školy. Martin Zaťovič, Martina Mlichová, Marek Vagovič, Dušan Deák a Martin Ištvánffy našim študentom priblížili udalosti a atmosféru na našej škole v revolučných časoch novembra 1989. A napokon pripomienkové akcie ukončili dve besedy - jedna s priamym účastníkom demonštrácií v novembri 1989 a tvárou revolúcie Jánom Budajom a druhá s Milanom Novotným a Radoslavom Števčíkom, organizátormi prvej študentskej demonštrácie 16.novembra 1989. Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli k akciám počas novembra, študentom za tvorbu plagátov a všetkým, ktorí organizovali akcie a besedy.

            • INFOMEETING 2019

            • V piatok 22.11.2019 sa uskutočnil INFOMEETING 2019, tradičné stretnutie bývalých študentov nášho gymnázia - absolventov bilingválneho štúdia -  s maturantami. Záujem oboch strán o stretnutie je vždy veľký, aj tentoraz prišlo veľa absolventov, ktorí študujú na vysokých školách nielen na Slovensku, ale aj v Čechách, Rakúsku či Nemecku.

              Starší prichádzajú svojich mladších spolužiakov informovať o skúsenostiach,  zážitkoch, úskaliach a pocitoch zo štúdia na VŠ.

              Stretnutie je najmä pre maturantov veľmi inšpiratívne, majú možnosť dostať odpovede aj na otázky, ktoré im žiadne študijné oddelenie vysokej školy nedá.

            • Súťaž v recitácii nemeckej poézie

            • Vybraní študenti z I.NA (Olívia Andrea Trnková a Peter Pifko), I.NB (Daniel Vohnout) a II.AB (Lenka Holomková) sa dňa 14.11. 2019 zúčastnili súťaže bratislavských gymnázií v recitácii nemeckej poézie, organizovanej Karpatsko-nemeckým spolkom.

              Blahoželáme víťazom – Peter Pifko obsadil 1. miesto a Olívia Andrea Trnková získala 3.miesto

            • Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu (DofE) aj už aj na našom na Gymnáziu

            • S potešením oznamujeme našim študentom, že už aj na našej škole sa môžu zapojiť do programu DofE. Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu je vzdelávací program pod záštitou britskej kráľovskej rodiny. Ide o jeden z popredných programov pracujúcich s mladými ľuďmi, ktorý ich pripravuje na život a zamestnanie. V roku 2013 sa do programu zapojilo viac ako milión mladých ľudí z viac ako 140 krajín sveta. Počas takmer 60-ročnej existencie DofE inšpiroval a zmenil životy viac ako ôsmim miliónom mladých ľudí na celom svete. DofE môže hrať kľúčovú rolu v rozvoji študentov mimo vyučovania prostredníctvom vytvárania príležitostí pre mládež na rozvíjanie ich zručností, zdravého životného štýlu, pomoci druhým a prostredníctvom zážitku z Dobrodružnej expedície. Za svoje úsilie sú študenti oceňovaní prestížnym certifikátom, ktorý má celosvetovú platnosť a hodnotu. Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu ráta s tým, že každý mladý človek má potenciál uspieť bez ohľadu na to z akého prostredia vychádza. Mladí ľudia, ktorí sa zapoja do programu, sa stávajú sebaistejšími, cieľavedomejšími, rozvíjajú svoje zručnosti v oblastiach ako komunikácia, riešenie problémov a líderstvo.  

              Záujemcovia o podrobnejšie informácie či priamo o zapojenie do programu kontaktujte uvedených kolegov:
              • Mgr. Margaréta Zajacová  (B 210 K  – 2. poschodie) – zajacovamargareta@gmail.sk
              • Mgr. Michaela Štefková  (B 210 K  – 2. poschodie) - mstefkova@gymbilba.sk

              Stránka Národnej kancelárie programu DofE na Slovensku: www.dofe.sk
              Oficiálna stránka medzinárodnej Nadácie programu: www.intaward.org

            • Ďalší vynikajúci úspech našich študentov.

            • Súťažný tím "Bilíčka", v zložení Jakub Horáček (IV.AA), Richard Malovec (III.NB), Richard Šafárik (SpA), Filip Lepieš (III.NB) a Peter Tazberík (III.C), na základe veľmi profesionálne novo-vytvoreného návrhu zákona a jeho racionálnej obhajobe v semifinálovom kole, postúpil do finále celoslovenského kola prvého ročníka Simulovaného rokovania NR SR, kde v silnej konkurencii šestnástich najlepších tímov gymnázií Slovenska vybojovali v stredu 12. júna prvé miesto a získali putovný pohár. Blahoželáme. Ďakujeme za reprezentáciu školy.

            • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN

            • Úspechy v krajskom kole súťaže Hviezdoslavov Kubín

              Ďakujeme našim študentkám – Nataši Zemanovej (II.NB), Paulíne Knížatovej (KiB) a Anne Lehotskej (V.AA) za reprezentáciu našej školy v krajskom kole súťaže v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín.

              Blahoželáme Anne Lehotskej k 1. miestu a postupu do celoslovenského kola a Paulíne Knížatovej k 3. miestu. Tešíme sa, že obstáli v naozaj tvrdej konkurencii a držíme palce ďalej.

              Pripájame ďalší pekný úspech našej študentky:

              Celoštátne kolo Olympiády zo SJL

              Marcela Matisová (III.NB) získala v celoštátnom kole Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry diplom úspešného riešiteľa. Ďakujeme za dôstojnú reprezentáciu a šírenie dobrého mena našej školy!


            • Tak sa to podarilo!!! Ťažké je vyhrať, ešte ťažšie obhájiť!

            •  Po minuloročnom úspechu v Krajskej prehliadke SOČ sa našej študentke Alexandre
              Mattovej (4.C) podarilo opäť zabodovať a prebojovať sa do celoštátneho kola tejto
              odbornej súťaže.
              Alexandra v odbore Chémia a potravinárstvo prácou Využitie odpadovej biomasy rakytníka rešetliakového v potravinárskych výrobkoch a jej obhajobou presvedčila odbornú porotu a obsadila 1. miesto.
              Tešíme sa z tohto opakovaného úspechu a držíme palce v celoštátnom kole.
              Ľ.Petraturová koordinátor SOČ

            • 2% z dane - Nadácia LINGUAGYMBIL

            • Vážení rodičia a priatelia Gymnázia, Bilíkova 24,


                 opäť sa blíži zdaňovacie obdobie a znova sa k vám obraciame s prosbou o to, aby ste zákonom povolenú časť Vašich daní venovali na Nadáciu LINGUAGYMBIL, teda pre naše gymnázium, v ktorom študujú Vaše deti alebo ktoré ste sami absolvovali.

              Získané prostriedky nám umožnili podporiť mnohé projekty súvisiace s výmennými pobytmi našich študentov v zahraničí, nakúpiť počítače a iné multimediálne a interaktívne zariadenia, učebnice, učebné pomôcky, podporiť akcie organizované študentskou radou. Vďaka Vašej podpore sme pokračovali vo výmene svietidiel v učebniach a úprave sociálnych zariadení pre žiakov.

                 Jedným z najdôležitejších projektov podporovaných v nasledujúcom období z prostriedkov nadácie bude realizácia prestavby priestorov bývalej plavárne na spoločenskú multimediálnu sálu, ktorú naša škola s vyše tisíc žiakmi veľmi potrebuje.  Uvedený priestor si každoročne vyžaduje nemalé prostriedky na udržiavanie a je bez reálneho využitia. Naša nadácia je hlavným investorom realizácie projektovej dokumentácie prestavby a bude dôležitým partnerom aj pri financovaní stavby. Zo štátneho rozpočtu máme predbežný prísľub zodpovedajúci tretine predpokladaných nákladov, zvyšnú časť si musí škola zabezpečiť z vonkajších zdrojov. Preto okrem podpory cez poukázanie 2% dane  uvítame akúkoľvek pomoc či už formou mimoriadnych príspevkov alebo kontaktov na ďalších partnerov s reálnou možnosťou pomoci. Na to, aby naše gymnázium malo vlastný priestor, vhodný pre organizovanie spoločenských podujatí a prednáškovú činnosť, bude potrebné vyvinúť veľa úsilia a bez Vašej podpory a to nielen finančnej to nedokážeme. 

              Veľmi pekne Vám zároveň chceme poďakovať za predchádzajúcu podporu a urobíme všetko preto, aby sme si ju zaslúžili aj  naďalej. 


              Spolu s poďakovaním pripomíname možnosť poukázať 2% daní. Editovateľné tlačivo nájdete tu: Vyhlasenie-o-poukazani-podielu-zaplatenej-dane-z-prijmov-fyzickej-osoby.pdf


              Ing, Daniela Lecká, predsedníčka správnej rady nadácie

              Mgr. Ján Dančík, správca nadácie

              Mgr. Daniel Kasala, riaditeľ školy


              Údaje pre právnické osoby a fyzické osoby, ktoré si sami podávajú daňové priznanie:


              Nadácia LINGUAGYMBIL

              Právna forma: nadácia

              IČO:  000030849926

              Obchodné meno: Nadácia LINGUAGYMBIL

              Sídlo:Ulica: Bilíkova

              Číslo: 24

              PSČ: 84419

              Obec: Bratislava


            • Olympiáda v nemeckom jazyku

            • Vo štvrtok 14.2.2019 sa uskutočnilo na našej škole krajské kolo Olympiády v nemeckom jazyku. V kategórii 1B sa umiestnil na 1. mieste Andrej Černek z T.A a v kategórii 1A sa umiestnila na 2. mieste Adela Mináriková zo S.B. Gratulujeme!

            • Výsledky školského kola súťaže Hviezdoslavov Kubín 2019

            • Výsledky školského kola súťaže Hviezdoslavov Kubín 2019

               

              II. kategória – poézia:                                             

              1. miesto: neudelené

              2. miesto: Andrej Kummer (PB)

              3. miesto: Renáta Vargová (PA)

               

              II. kategória - próza

              1. miesto: neudelené

              2. miesto: neudelené

              3. miesto: Tobiáš Surový (PB)

               

              III. kategória – poézia                                              

              1. miesto: Mária Rašková (KB)

              2. miesto: Ivana Varsányiová (TB)

              3. miesto: Kristína Benciová (SB)

               

              III. kategória - próza 

              1. miesto: Matej Milata (SB)

              2. miesto: Mária Ostertágová (TB)

              2. miesto: Natália Jíchová (SA)

              3. miesto: Emma Grigerová (SA)

               

              IV. kategória – poézia                                              

              1. miesto: Patrícia Rotterová (IV.NA)

              1. miesto: Paulína Knížatová (KiB)

              2. miesto: neudelené

              3. miesto: neudelené

               

              IV. kategória - próza 

              1. miesto: Nataša Zemanová (2.NB)

              2. miesto: Lenka Biskupičová (KiB)

              2. miesto: katarína Mesiarkinová (2. NB)

              3. miesto: Martina Špačková (KiB)

               

              Výhercovia nás budú reprezentovať v okresných kolách. Blahoželáme!

            • Úspech v Olympiáde zo SJL

            • Blahoželanie k úspechu

              V krajskom kole Olympiády zo SJL nás reprezentovali Michaela Štolcová (SxA) a Marcela Matisová (III.NB). Marcela sa umiestnila na krásnom 1. mieste a bude nás ďalej reprezentovať v celoslovenskom kole. Držíme palce!

            • Úspechy našich študentov na okresnom kole v AJ

            • V stredu 16.1.2019 sa uskutočnilo okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku na Spojenej škole na Tilgnerovej ul. v  Bratislave. V kategórii 2A sa umiestnil na 1. mieste Filip Vrábel z KiA a postupuje do krajského kola. V kategórii 2B sa umiestnila na 2. mieste  Diana Hanzelová z SpA a v 2C2 kategórii, Matej Jankovich tiež na 2. mieste. Gratulujeme všetkým!

              Za PK ANJ,  Patrícia Jurašková

            • Výsledky školského kola Biologickej olympiády v šk. r. 2018/2019

            • Prinášame Vám výsledky školského kola Biologickej olympiády s menami postupujúcich žiakov: 

              Kategória D: (Pr, Se,)
              1. Dolníková Hana, S.B
              2. Strapoňová Sofia, S.B + Lička Daniel, S.B
              3. Rybárová Zuzana, S.A + Kraslanová Hana, S.B



              Kategória C: (Tr, Kv.)
              1. Štorová Andrea, T.A
              2. Ostertágová Mária, T.B
              3. Klčová Lucia, K.A

               

              Kategória B: (Ki, Sx, I, II. III./bilingválny roč.)
              1. Hubeková Ema, III.NA
              2. Biskupičová Lenka, Ki.B
              3. Matisová Marcela, III.NB + Ružičková Katarína, III.NA


              Kategória A: (Sp, Ok, III, IV, V, roč.)
              1. Tažberik Peter, III.C

              2. Gašpar René, III.C

              Srdečne gratulujeme všetkým úspešným riešiteľom a prajeme veľa ďalších úspechov.
              PK BIOLÓGIE

            • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ

            • Záujemcov o štúdium pozývame na "Deň otvorených dverí", ktorý sa uskutoční 12.12. 2018 v čase od 10,00 do 13,30 h. Tešíme sa na Vás! 

               

            • Naši študenti medzi kandidátmi na najúspešnejšieho športovca  a kolektív - podporme ich

            • Študenti Bilíčky medzi kandidátmi na najúspešnejšieho športovca Bratislavy a Bratislavského kraja

               

              Hlavné mesto SR Bratislava, Bratislavský samosprávny kraj a Bratislavské združenie telesnej kultúry vyhlasujú 26. ročník Ankety o najúspešnejšieho športovca a športový kolektív Bratislavy a Bratislavského kraja za rok 2018. Organizátori ocenia päť najúspešnejších športovcov seniorov, troch juniorov, najúspešnejší športový kolektív, troch talentovaných športovcov, trojicu najúspešnejších telesne postihnutých športovcov a primátor udelí Cenu za úspešnú športovú reprezentáciu hlavného mesta a Slovenska.

              V roku 2018 sú v ankete nominovaní dvaja zástupcovia z nášho gymnázia v kategórii Talent roka: Tamara Hrušecká (volejbal) a Samuel Kováč (karate), obidvaja z tercie A.

              V kategórii športový kolektív sú nominované dva kolektívy, ktorých členmi sú už po niekoľko rokov aj študenti Bilíčky – ŠŠK Bilíkova (volejbal ženy) a District Dance (tanec). Hlas športovcovi alebo športovému kolektívu môžete dať prostredníctvom internetovej stránky hlavného mesta SR Bratislavy www.bratislava.sk. https://bratislava.sk/sk/anketa-o-titul-najuspesnejsieho-sportovca-a-sportoveho-kolektivu-bratislavy-a-bratislavskeho-kraja-2018.

               Hlasovanie začína 30.11.2018 a končí 10.12.2018.

              Svoj hlas môžete dať iba jednému športovcovi/kolektívu v každej kategórii. Hlasovať je možné aj viackrát.