• Novinky

            • Vynikajúci úspech na Biologickej olympiáde

            • Naša žiačka Zuzana Rybárová zo Sexty A získala v celoštátnom kole  Biologickej olympiády v kategórii B-teoretickopraktická časť vynikajúce 2. miesto. Svoj úspech korunovala postupom vo vyššej A kategórii na medzinárodnú Biologickú olympiádu v Spojených arabských emirátoch. Zuzke gratulujeme k vynikajúcemu úspechu a držíme palce v nasledujúcom zápolení. 

              V celoštátnom kole Biologickej olympiády A kategórie-projektová časť získala rovnako vynikajúce 5. miesto naša ďalšia žiačka Adina Polakovičová zo Septimy A.

              Obom žiačkam ďakujeme za skvelú reprezentáciu našej školy  a želáme veľa ďalších úspechov!

            • Stretnutie študentských parlamentov z Dúbravky

            • V stredu 17. mája sa na našej škole uskutočnilo stretnutie študentských parlamentov stredných škôl z Dúbravky. Navštívili nás študenti zo Strednej odbornej školy pedagogickej

              a Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej. 

              Pre študentov sme pripravili zábavný kvíz, športové aktivity a nakoniec sme aj napriek nepriaznivému počasiu grilovali. Bolo super a dúfame, že podobnú akciu čoskoro zopakujeme! 

               

            • Úspechy našich študentov v krajskom kole Hviezdoslavov Kubín

            • Ďakujeme našim šikovným recitátorom Viktórii Bendzákovej (SB), Diane Hlaváčovej (TA) a Ladislavovi Šipekymu (KB) za dôstojnú reprezentáciu našej školy v súťaži Bratislavské metamorfózy (krajskom kole súťaže Hviezdoslavov Kubín).

              Srdečne blahoželáme Diane Hlaváčovej a Ladislavovi Šipekymu za 3. miesto v prednese prózy a poézie. Sme radi, že získali ocenenie v naozaj silnej konkurencii množstva výborných výkonov a tešíme sa na ďalší ročník tejto obľúbenej súťaže v umeleckom prednese.

            • ERASMUS - FÍNSKO 2023

            • ERASMUS - FÍNSKO 2023

              Smer sever. Fínsko. Osem žiakov našej školy, zapojených do programu Erasmus, mali možnosť počas jedného týždňa vidieť a spoznať aspoň časť tejto severskej krajiny. Fínsku prírodu, saunu, jedlo, školský systém a rôzne kultúrne zaujímavosti.

               

                  16.4. sme sa lietadlom, v sprievode profesora R. Kovaříka a M. Dzúrika, dopravili do Helsínk, odkiaľ si nás “naši Fíni” vyzdvihli a zobrali do mesta Loviisa, kde sme trávili väčšinu času. Každý deň sme zažívali niečo nové, pracovali na projektoch, spoznávali nových ľudí a spolu s nimi sme sa zúčastňovali zaujímavých workshopov na škole, ktorú navštevovali domáci účastníci Erasmu.

               

                  Viete si predstaviť, že vyjdete zo školy a vidíte more? My už áno! Takýto nezvyčajný pohľad sa nám naskytol. Loviisa je totiž prístavné morské mestečko na juhu Fínska. Sneh už síce nebol, ale pobrežie mora bolo ešte stále zamrznuté. Loviisania nám hovorili, že ich mesto si obyvatelia Fínska spájajú hlavne s ich gotickým kostolom. Pri príchode do mesta autom máte nezvratný  pocit, že do tohto monumentálneho kostola narazíte.

               

              Loviisa je, asi ako väčšina fínskych miest, spätá s prírodou. Farebné domčeky na jednej strane susedia s morom, na druhej strane sú obklopené krásnymi lesmi. Ideálne na prechádzky, napríklad aj k výhľadovni, ktorú sme niektorí navštívili aj vo večerných hodinách a pozorovali z nej hviezdnu oblohu.

               

                 Mestečko Loviisa je silno prepojené so športom, akoby ním celé žilo. Ako diváci sme zažili emotívny floorbalový zápas. Bolo to zábavne a užili sme si to.

               

                  Boli sme pozrieť aj hlavné mesto – Helsinki. Tie nás zaujali svojou architektúrou a pokojnou atmosférou. Navštívili sme aj miestny aquapark a samozrejme saunu.

               

              Mali sme bohatý program, ktorý sme zdieľali nielen s domácimi Fínmi, ale aj s účastníkmi Erasmu z Dánska a Španielska. Spoločne sme pracovali na projektoch,  natáčali video, debatovali o budúcnosti, absolvovali tréning spoločenských tancov, či si vyskúšali varenie tradičných fínskych pochúťok. Ochutnali sme aj sobie mäso v krásnej štýlovej reštaurácií umiestnenej v najstaršom dome mesta. Nechýbal ani rozlúčkový večierok plný zábavy a tanca.

               

                  Erasmus je naozaj dobrá voľba pre študentov, ktorí chcú niečo zaujímavé zažiť a spoznávať nové krajiny, nových ľudí a ich kultúru. Je úžasné, že naša škola dokáže práve toto svojim žiakom ponúknuť a umožniť im to.