• Novinky

            • Lyžiarske kurzy 2023

            • Napriek tomu, že sa už nevieme dočkať teplých jarných dní prinášame ešte obrazovú bodku za zimou a zrealizovaným lyžiarskym výcvikom od nášho kolegu Martina Sáriho. Ďakujeme!!!

            • ÚSPECHY NAŠICH RECITÁTOROV V SÚŤAŽI HVIEZDOSLAVOV KUBÍN

            • V uplynulých dňoch sa konali okresné kolá obľúbenej súťaže v prednese poézie a prózy. Našu školu reprezentovalo 5 žiakov v rôznych vekových a žánrových kategóriách a prekvapivo všetci boli veľmi úspešní. Pritom vo svojich kategóriách mali neraz aj 19 silných konkurentov. Ladislav Šipeky z KB získal 1. miesto za poéziu a postup do krajského kola, Diana Hlaváčová z TA za prednes prózy a Viktória Bendzáková zo SB za prednes poézie získali 2. miesto s návrhom postupu do krajského kola. Kristína Bendzáková z I.AB a Andy Kummer z KiB získali 3. miesto za prednes poézie.

                 Víťazom srdečne gratulujeme a postupujúcim prajeme veľa úspechov v ďalšej reprezentácii našej školy.

            • Úspech na Juvenes Translatores 2022

            •    Na celoeurópskej súťaži pre mladých prekladateľov Juvenes Translatores 2022 sa tento školský rok zúčastnili štyria naši študenti: Richard Horský (SpB), Adam Malik (III.AB), Tamara Šuniarová (IV.NA) a Jasmin Ebru Yüce (III.AB). Prekladali podľa svojho výberu z angličtiny a z nemčiny do slovenčiny a podali naozaj obdivuhodné výkony. Po zverejnení výsledkov minulý týždeň sme sa navyše mohli tešiť aj z toho,
              že dvaja z nich, Tamara Šuniarová zo IV.NA a Adam Malik z III.AB, získali Čestné uznanie za vynikajúci preklad. Srdečne blahoželáme a všetkým ďakujeme za reprezentáciu školy.
                 Juvenes Translatores sa koná súčasne vo všetkých krajinách Európskej únie a zúčastniť sa jej môže pomerný počet škôl z každej členskej krajiny, pričom za každú školu môže súťažiť 2-5 študentov, ktorí si každý za seba zvolia jazykovú kombináciu, v ktorej chcú súťažiť. Preklady vyhodnocujú profesionálni prekladatelia pracujúci pre európske inštitúcie. Tento rok sa zúčastnilo celkovo 2883 študentov zo 683 škôl z celej EÚ, na preklad si zvolili 141 rôznych jazykových kombinácií a bolo udelených 27 prvých miest a 287 Čestných uznaní.